• Piątek, 19 Październik 2018, imieniny Michaliny, Michała, Piotra
 

*** Informacje o jakości powietrza Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska w Katowicach www.katowice.wios.gov.pl

 

Aktualności

2018-04-11

DOBRE WYSTĘPY BADMINTONISTÓW



Świetnie zaprezentowali się zawodnicy Beskidzkiego Klubu Badmintona SET podczas Międzywojewódzkich Mistrzostw Młodzików, które odbyły się w Głubczycach w sobotę 7 kwietnia.

W grze pojedynczej Julia Piwowar zajęła II miejsce, zaś Michał Szczypka III miejsce. Z kolei Jacob Toczek w parze z Janem Kaperą z UKS Plesbad Pszczyna zajęli III miejsce w grze podwójnej, podobnie jak Michał Szczypka i Julia Piwowar w grze mieszanej. W turnieju brali udział także: Jan Halotta i Christian Toczek.

Ponadto awans do Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży (Mistrzostwa Polski Juniorów Młodszych) wywalczyli: Piotr Wiercigroch w grze pojedynczej, Justyna Biernot/Aleksandra Wrońska (UKS Plesbad Pszczyna) w grze podwójnej, Michał Borowiec/Jakub Waloszek w grze podwójnej. Cenne doświadczenie zdobył Szymon Wójcicki.

Dzień później, w niedzielę 8 kwietnia, w Częstochowie rywalizowali najmłodsi w Turnieju Młodych Talentów. W najmłodszej kategorii dzieci Alicja Dubiel wywalczyła II miejsce. W kategorii żaki Patryk Kramarczyk wywalczył II miejsce, tuż za nim uplasował się Karol Dubiel, a zaraz za podium znaleźli się Tymoteusz Wiercigroch i Maciej Pawlik-Dobrowolski.

 

 

 

 
  • MONITOR POLSKI
  • DZIENNIK USTAW
  • logo Powiat Bielski
  • logo Śląskie. Pozytywna energia
  • logo Lokalna grupa rybacka Bielska Kraina
  • logo Związek Powiatów Polskich
  • logo OLZA Stowarzyszenie Rozwoju i Współpracy Regionalnej
  • logo Euroregion Śląsk Cieszyński
  • logo LGD Ziemia Bielska
 
Niniejsza strona internetowa może używać technologii cookie głównie w celach zapewnienia prawidłowego działania, ale także m.in. w celach statystycznych i reklamowych. Akceptacja przyjmowania plików cookie może zostać odwołana za pomocą ustawień przeglądarki. Możliwe jest również sprawdzenie obecności i przeglądanie zawartości plików cookie.